Hoppa till innehåll

Om oss - Oppositionen

Om oss

Här handlar det om att opponera sig och att vara i opposition. Denna sida tar upp ett mycket laddat ämne inom svensk politik, som gäller det block som inte kom till makten vid det förra valet. De hamnar då i ett läge som kallas för oppositionen. Härifrån ska de på bästa möjliga sätt klara av att opponera sig mot olika förslag från den sittande regeringen för att få folkets tillit inför kommande val. Här på denna sida har vi tänkt att förklara vad opposition är, hur det är att vara i opposition och vad oppositionen egentligen har för syfte i Sverige.

Idag är det många som går omkring och är helt ointresserade av politik, och visst kan det vara ett val i livet. Det är dock inte något bra val, då vi lever i en demokrati där alla har rätt att ge sin röst för att få till det samhälle som de vill att det ska bli. Att då vara likgiltig är samma sak som att inte uppskatta den rikedom och valfrihet som en demokrati står för.

I och med att denna sida handlar om oppositionen och att vara i opposition vet vi också att det handlar om demokrati, då den opposition som eventuellt fanns oftast har slagits ned och utrotats av en diktatur. Välkommen till oppositionen.se och ta del av vår information. Kanske kommer du att bli så intresserad att du lägger din röst vid nästa val istället för att rösta blankt. Om så är fallet har vi uppnått vårt mål.