Hoppa till innehåll

När du själv är en del av oppositionen

swedish-flag-366131_1280Alla har förmodligen varit i positionen där de har röstat vid ett val och förlorat. Likaså har du kanske röstat och vunnit. Om du har röstat tillräckligt många gånger i ditt liv har du säkert känt av bägge dessa möjligheter. Om du då har förlorat vid ett val kommer du således att tillhöra oppositionen, och är du då intresserad av politik är det enkelt att lyssna på den informationen som de ger. Det är inget fel med det, utan det är en naturlig händelse som sker när någon har förlorat. Precis som när du har spelat en fotbollsmatch och släppte in för många mål får du reda på var felen ligger och vad som måste förändras till nästa gång.

Nu är det lite knepigare när det gäller politik, då det egentligen kanske finns två sidor som har fel, eller två sidor som har rätt på samma gång. Det är bara så att de har olika sätt att nå fram till samma punkt och resultat. Här är det då viktigt att respektera ställningen i oppositionen, och vara tålmodig. Detta betyder att du måste acceptera en förlust vid ett val, och vänta till nästa för att ha en chans att vinna. Gör du inte det kommer du att vara en del av de som gör sitt bästa för att fördärva den frihet och valmöjlighet som demokrati ger alla människor i vårt land.

Att vara en del av oppositionen kan också vara din väg in i politiken. Här kan det vara så att just du ser de fel och brister som har lett till den givna förlusten vid valet. Då kanske du känner dig manad att vara med att försöka vinna nästa val, och bli en aktiv person i den svenska politiken. Kanske kommer det att ge dig mycket nytta och nöje i livet, samtidigt som du säkerligen kommer att få lära dig mycket mer än vad du läser på denna sida.